25

25 jaar ervaring
Al 25 jaar uw motorspecialist.

076 51 545 70
Info@advangilsmotors.nl

Bandenspanning controle (RDC)

Bij de aanschaf van een nieuwe BMW kun je bandenspanning controle (RDC) als optie kiezen. Dit systeem registreert continu de bandenspanning van de banden. Zodra de bandenspanning van één van de banden te hoog of te laag is krijgt u automatisch een melding op het dashboard dat er iets mis is. Je kunt op het dashboard ook de bandenspanning van voor- en achterband uitlezen.

Bandenspanning controle (RDC)
Bandenspanning TPMS sensor BMW repareren.

Om dit systeem te laten werken wordt er een TPMS sensor (Tyre Pressure Monitoring Systeem) in het wiel gemonteerd, vaak is dat gecombineerd met het ventiel. Dit systeem vertoont regelmatig storingen. Meestal geven de TPMS sensoren dan geen gegevens meer door aan de elektronica van de motor. Bij de BMW dealer vervangen ze dan de gehele TPMS sensor. Deze TPMS sensor kost bij de BMW dealer ongeveer €150,- exclusief de montage kosten.

Bij Ad van Gils Motors hebben we voor dit probleem in de meeste gevallen een goedkopere oplossing. Wij repareren de sensor voor €45,- exclusief de montage kosten. Laat je de sensor gelijktijdig met het vervangen van de band repareren, dan heeft u alleen de reparatie kosten van de TPMS sensor en geen montagekosten van de TPMS sensor. Als de storing al langere tijd voorkomt dient u na reparatie de sensors opnieuw in te laten lezen bij de BMW dealer.

Bandenspanning TPMS sensor BMW repareren.
Ventiel afgebroken

Ook als uw TPMS ventiel is afgebroken kunnen wij hem repareren.

Haaks ventiel

Wilt u een haaks ventiel laten monteren, ook dat kunnen we voor u realiseren. De haakse ventielen zijn in diverse kleuren leverbaar.

De kosten van een afgebroken ventiel repareren of een haaks ventiel monteren zijn €75,- Excl. de- en montage van het wiel in de motor.

Haaks ventiel
Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php70/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libpng16.so.16: cannot open shared object file: No such file or directory