25

25 jaar ervaring
Al 25 jaar uw motorspecialist.

076 51 545 70
Info@advangilsmotors.nl

Nieuwsberichten

Nieuws

Omikron Lockdown: motorwinkels weer dicht, werkplaatsen blijven open

Zaterdag 18-12  heeft Minister-President Rutte een nieuwe, derde lockdown aangekondigd, Die tot half januari van 2022 geldt. Als gevolg van de snelle opmars van de Omikron-variant moeten daardoor alle niet-essentiële winkels en showrooms dicht. Dat geldt dus ook voor motorwinkels, waar Click & Collect wel weer toegestaan is en werkplaatsen open mogen blijven. De nieuwe lockdown lijkt daarmee sterk op de eerste en tweede lockdowns in 2020. 

Anders dan in de vorige lockdown, hoeft er bij Click & Collect geen tijd meer tussen het online bestellen en het ophalen te zitten (was voorheen vier uur), zo meldt dealerclub BOVAG. Wel moet er bij de bestelling een verplicht tijdvak voor ophalen worden afgesproken. Een uitgiftepunt in de deuropening mag, maar ook buiten afleveren is een optie. De klant moet in ieder geval wel weer buiten het pand blijven, dit geldt ook voor het afleveren van motoren. 

WERKPLAATSEN OPEN

De werkplaatsen mogen wel openblijven. In de eerdere lockdowns bleek, dat veel motordealers via deze route alsnog klanten in de winkel zelf toelieten, maar feitelijk was dit toen niet toegestaan en is dit nu ook weer verboden. 

PROEFRITTEN

Proefritten en afleveringen van motoren zijn toegestaan, zowel vanaf eigen terrein als op openbare plekken. Binnen afleveren van de proefmotor is niet toegestaan.

Terug naar overzicht

Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php70/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libpng16.so.16: cannot open shared object file: No such file or directory