25

25 jaar ervaring
Al 25 jaar uw motorspecialist.

076 51 545 70
Info@advangilsmotors.nl

Garmin Zumo 396LMT-S
Garmin Zumo 396LMT-S
Garmin Zumo 396LMT-S
Garmin Zumo 396LMT-S
Garmin Zumo 396LMT-S
Garmin Zumo 396LMT-S

Artikelnr: 60-ZU-396LM

Garmin Zumo 396LMT-S

€ 399,00

Garmin Zumo 396LMT-S beschikt over de dekking van Europa, Het toestel beschikt uiteraard over een Lifetime kaartupdate. De Garmin Zumo 396LMT-S wordt naast de motor bevestiging, dan ook nog eens geleverd inclusief de autospullen, bestaande uit een zuignapsteun en een voedingskabel.

Aantal
Bekijk onze homepage

Productinformatie

Garmin Zumo 396LMT-S: navigatie voor avontuurlijk ingestelde motorrijders • Handschoenvriendelijk, in zonlicht leesbaar, 4.3-inch aanraakscherm, bestand tegen brandstofdamp, UV-straling en slechte weersomstandigheden

 • Blijf verbonden dankzij handsfree bellen1, smart notifications2 en het eenvoudig delen van GPX-bestanden voor groepstochten; bedien de muziek en afspeellijsten op een smartphone via het z?mo scherm3

 • Toegang tot gratis Live Services voor verkeersinformatie en weersverwachting via de Smartphone Link app4

 • Garmin Adventurous Routing™ zoekt routes langs kronkelige wegen of door heuvelachtig landschap met weinig autowegen

 • Ingebouwde Wi-Fi® voor eenvoudige kaart- en software-updates zonder hulp van een computer

 • Nuttige waarschuwingen voor naderende scherpe bochten, snelheidscamera's en meer - plus automatische ongevalmeldingen

 • Gedetailleerde kaarten van Europa met gratis levenslange kaartupdates


De Zumo 3xx serie bestaat al sinds de zomer van 2014 en is ontzettend populair. Door de jaren heen is het uiterlijk van dit toestel niet gewijzigd. De belangrijkste veranderingen zaten in de software. Bij de Garmin Zumo 396LMT-S is de behuizing in ieder geval anders. De hoeken zijn minder afgerond en ook de achterkant is gewijzigd. Bij alle voorgaande modellen zaten aan de onderkant van het toestel twee rubber flapjes waar de 3,5mm jackplugaansluiting zat en waar je een geheugenkaartje kon plaatsen. De 3,5 mm jackplugaansluiting is helemaal komen te vervallen en het geheugenslot is naar de achterkant verplaatst. Garmin heeft er wel voor gekozen om de motorsteun ongewijzigd te laten alleen wordt de steun 90 graden gedraaid. Bij de voorgaande modellen zat de ontgrendelknop aan de bovenkant, nu zit deze eigenlijk aan de onderkant. Het voordeel is wel dat de 4 gaten waarmee de houder gemonteerd kan worden overeenkomt met alle voorgaande Garmin motortoestellen. Dit is met name handig voor de motorrijders die al een speciale steun op hun motor hebben. Gebruik je de Ram-Mount bevestiging dan maakt dit uiteraard niet zo heel veel uit.

Wat is er nog meer nieuw? • Snelheid

 • Group Riding

 • Live verkeer, fliters en weer

 • WiFi

 • Ongevallen detectie

 • TripAdvisor


En een aantal items die we ook nog behandelen: • Adventurous routing

 • Rider alerts

 • Muziek en media

 • Brandstofmeter


Snelheid


Niet dat het echt een klacht was van de bestaande gebruikers van de Zumo 3xx, maar een stukje sneller mag altijd. Op verschillende vlakken merk je dat de Garmin Zumo 396LMT-S gewoon sneller is. Het uitrekenen van een route gaat sneller en dat ga je dan ook onderweg merken bij het afwijken van je route. Daarnaast merk je het bij het scrollen over scherm en de kaartopbouw.

Group Riding


Wellicht een van de interessantste nieuwe functies. Met Group Riding heb je de mogelijkheid om eenvoudig je routes te maken en aan te passen en vervolgens te delen met anderen. Je kunt een route via je Smartphone (Android of iPhone) verzenden en ontvangen op de Garmin Zumo 396LMT-S . Het is niet meer noodzakelijk om hier een computer voor te gebruiken. Aangezien er steeds meer apps beschikbaar zijn waarmee je ook op je telefoon routes kunt maken, kan dit interessant zijn. Wanneer je bijvoorbeeld per e-mail een gpx bestand ontvangt op je telefoon kun je deze 'openen' met de Garmin Smartphone link app en deze wordt dan gesynchroniseerd met de Garmin Zumo 396LMT-S . Andersom kan het dus ook, je kunt een item (route / track / waypoint) vanaf de Zumo delen met je Smartphone zodat je deze weer eenvoudig door kunt sturen. De vraag is natuurlijk of Garmin zelf ook nog met een uitgebreider platform / app komt. Hier is momenteel nog niets over bekend.


Door de koppeling met je telefoon kun je ook een livetrack sessie starten. Met livetrack kun je andere mensen realtime laten zien waar je rijdt. Je hebt uiteraard wel een databundel op je telefoon nodig om te kunnen gebruiken.


Live verkeer, flitsers en weer


Heb je de Garmin Zumo 396LMT-S gekoppeld aan je telefoon, dan kun je ook verkeers-, flits- en weersinformatie ontvangen. Hiervoor heb je ook de Smartphone Link App op je telefoon nodig. Deze mogelijkheden zijn in zoverre niet nieuw. Voorheen zagen we dat dit mogelijk was bij de Zumo 590LM en Zumo 595LM. Dit is nu dus ook beschikbaar op de Garmin Zumo 396LMT-S en Garmin Zumo 346LMT-S

WiFi


Vooral een praktische toevoeging. Iets wat we ook al zien bij veel van de autonavigatiesystemen van Garmin en nu dus ook op de nieuwste Zumo. Koppel het systeem aan je WiFi-netwerk en de Garmin Zumo 396LMT-S kan zelf controleren of er updates zijn voor de firmware of kaartmateriaal. Voor dit soort update is het dus niet meer noodzakelijk om het toestel op de computer aan te sluiten en met Garmin Express bij te werken. Je toestel moet alleen wel op de netvoeding aangesloten worden ,zodat je niet het probleem hebt dat tijdens een update de accu van het toestel leeg is.


Ongevallen detectie


Ook deze functie komt uit de recente autosystemen van Garmin. Hopelijk heb je dit nooit nodig, maar krijg een ongeluk dan kan er automatisch een bericht verstuurd worden naar een vooraf ingestelde contactpersoon. Deze krijgt een sms en of e-mail met de locatiegegevens en de melding dat er wat gebeurt is. Onze ervaring is wel dat deze melding ook kan optreden bij een keer een iets te hard genomen drempel of iets dergelijks. Je krijgt dan eerst een bericht in beeld dat binnen een bepaalde tijd het bericht verstuurd gaat worden en je hebt dan de mogelijkheid om dit te annuleren. Uiteraard is deze functie ook in zijn geheel uit te schakelen.


TripAdvisor


Op zich een leuk extraatje, maar niet is waarvoor je gelijk naar de winkel rent. Door het toevoegen van nuttige punten van TripAdvisor krijg je gelijk te zien of een hotel, restaurant etc. goed wordt beoordeeld en je ziet gelijk een prijsindicatie. Hier kun je vervolgens eenvoudig naartoe navigeren.


Adventurous routing


Deze functie is niet nieuw en zat ook al op de Zumo 345/395/595, maar heel enthousiast waren we er niet over, zeker niet in Nederland. Op deze pagina zie je het verschil in routes tussen de Adventurous Routing, de OnRoute Motorkaart en de kronkelroutes van TomTom. Deze pagina zal binnenkort aangepast worden met de resultaten van de Garmin Zumo 396LMT-S , maar bij de eerste testjes zien we niet veel verschillen met de werking van deze functie ten opzichte van de Zumo 345/395/595. Zoals je wel ziet is de werking in het buitenland een stuk beter.

Rider alerts
Garmin vindt veiligheid belangrijk. Een van de dingen die ze toe hebben gevoegd zijn 'Rider alerts'. Vrij vertaald: waarschuwing voor de rijder. De Garmin Zumo 396LMT-S kan meldingen maken voor scherpe bochten, maximumsnelheid verlaagd, maximumsnelheid overschreden, dierenoverstaakplaats, spoorwegovergang en scholen. Per onderdeel kun je aangeven of je wel of niet een audio waarschuwing wilt horen.


Muziek en media


Ook niet nieuw, maar wel handig. Je kunt muziek afspelen met de Garmin Zumo 396LMT-S, dit kunnen MP3's zijn die op je toestel staan, maar ook muziek streamen vanaf je telefoon. In tegenstelling tot de Zumo 595LM is het niet mogelijk om door je Spotify lijsten te lopen en te kiezen op je toestel. Daarnaast kun je berichten en notificaties ontvangen op de Garmin Zumo 396LMT-S.


Nooit meer een lege tank


De Garmin z?mo® 396LMT-S is standaard voorzien van een ingebouwde tripcomputer met digitale brandstofmeter. Op die manier kun je gemakkelijk schatten hoeveel kilometer je nog kunt rijden voordat de tank leeg is. Dynamische tankstopwaarschuwingen geven aan wanneer het tijd is om te tanken en zelfs waar je kunt tanken. Een handige maximumsnelheidsindicator geeft aan wanneer je gas moet terugnemen. En met behulp van het digitale kompas en een database met nuttige punten speciaal voor motorrijders kun je gemakkelijk reparatiediensten, dealers en meer vinden. De Garmin z?mo 396LMT-S is bovendien voorzien van een servicelogboek waarin de datums van service- en onderhoudsbeurten aan de motor en het aantal gereden kilometers worden geregistreerd.


Het is natuurlijk altijd goed dat Garmin blijft door ontwikkelen.  Het is heel handig om zonder tussenkomst van een computer routes te kunnen verzenden naar de Garmin Zumo 396LMT-S. Het zou natuurlijk helemaal interessant zijn wanneer Garmin zelf ook met een makkelijk bruikbare app komt om eventueel je route te maken. Nu zit op de Garmin Zumo 396LMT-S natuurlijk al een rondritplanner, maar tegenwoordig zijn mensen erg gewend om je telefoon voor zoveel mogelijk dingen te gebruiken.


Updates via WiFi is natuurlijk handig en meer van deze tijd. Het gewijzigde design is natuurlijk persoonlijk. Veel gebruikers van de voorgaande serie vonden de rubberen zijkant er wel stoer uit zien. Dat stoere heeft de Garmin Zumo 396LMT-S wat minder. Uiteraard is het toestel wel net zo schok- en weersbestendig als zijn voorganger. Iets wat we nog wel even willen vermelden is dat het toestel geen Travel Edtion is, zoals de Garmin Zumo 395LM en de Garmin Zumo 595LM. Travel Edition houdt in dat je kaarten van een groot deel van de wereld kunt downloaden op je toestel. De Garmin Zumo 396LMT-S heeft dekking voor Europa, wil je verder dan moet je kaarten bijkopen of gebruik maken van OpenSource kaarten.